Facebook
Pinterest
Instagram

Bagt havregrød med æbler og hindbær

Bagt havregrød med æble og hindbær

Lækker bagt havregrød

Selvom det på bloggen til tider kan virke som om jeg hele tiden har travlt med at prøve noget spændende og nyt, så er sandheden den, at jeg er et vanemenneske. Og ret doven til tider. Når jeg først finder en opskrift der fungerer, har jeg det med at lave den igen og igen, indtil jeg føler for at prøve noget nyt. Det var tilfældet med denne bagte havregrød.

Da jeg først kastede mig ud i bagt havregrød, var det mest af alt for få tømt ud i køleskabet for ting som skyr og en håndfuld frosne hindbær. Kombinationen endte så med at blive så genial, at jeg levede af denne morgenmad i omkring 2 uger. Jeg har prøvet med forskellig slags frugt og forskellig slags skyr, samt ændring i mængderne af de forskellige ingredienser, men det er dog den opskrift jeg som udgangspunkt bruger. Da der hverken er æg eller andet i, kan du dog eksperimentere frit med opskriften og smage til… tilpasse den, så den får netop den smag og konsistens du har lyst til.

Det gode ved denne opskrift er, at der bliver til ca. 2-3 portioner, alt efter hvor sulten man er. Det er ret genialt, hvis du bor alene og ikke kan overskue at lave morgenmad hver dag. Så skærer du nemlig bare grødkagen ud i 2-3 stykker, og har dem stående i køleskabet, til de skal spises. Ellers fungerer det også ret godt som en let frokost. Jeg har prøvet begge dele, da jeg ikke kunne modstå smagen af sund kage.

Jeg håber, at opskriften inspirer jer derude 🙂

Bagt havregrød med æble og hindbær

Bagt havregrød med æble og hindbær

2-3 portioner

Ingredienser

  • 3 dl valgfrie gryn
  • 2 dl skyr (med vaniljesmag)
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl frosne hindbær
  • 1 æble
  • 2 spsk proteinpulver
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk bagepulver

Valgfrit knas og topping

  • kokoschips
  • hakkede nødder
  • skyr til toppen

Sådan gør du

  1. Skræl og skær æblet ud i mindre stykker. 

  2. Bland alle ingredienser (udover den sidste halve deciliter vand og bagepulver) sammen. Har du ikke proteinpulver, så sød da ellers grøden med honning, sukker eller hvad end du har lyst til. Tilføj gerne krydderier som kanel, for at give grøden ekstra smag. 

  3. Når du er tilfreds med smagen, rør du rundt igen. Er grøden for tyk, tilsætter du den sidste halve deciliter vand. Grøden skal ikke være flydende, men skal heller ikke være for fast og tyk, da den suger noget af væsken til sig mens den bager. Når du er helt tilfreds blander du bagepulver i. 

  4. I en tærteform kommer du bagepapir, så det dækker bunden og kanterne, da det gør rengøringen meget nemmere. Derefter hælder du grøden i. Hak nu dine yndlingsnødder og/eller kokos og drys det udover din grød. 

  5. Forvarm ovnen til ca. 200 grader og bag grøden i ca. 20-30 minutter. Lad den køle en lille smule af, så den bliver mere fast i konsistensen og kan skæres ud. 

  6. Spis den bagte grød med skyr, yogurt, mere topping eller helt plain 🙂 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *