Facebook
Pinterest
Instagram

Bløde og sunde burgerboller

sunde og bløde burgerboller

Min lillebror og jeg stod og havde lyst til lækker aftensmad, og jeg havde lyst til at bage og få prøvet noget nyt mel. Samtidig har jeg flere gange googlet efter sunde burgerboller, der ikke er helsede, men samtidig er grove og bløde. Da jeg ikke helt fandt det jeg ledte efter, eksperimenterede jeg med lidt forskellige opskrifter og denne opskrift blev bare en vinder og inspireret af denne. Med denne opskrift får man super bløde boller, der samtidig er sunde og med fuldkorn.

Normalt arbejder jeg altid med mel som hvedemel og grahamsmel, men min mor og jeg besluttede os for at prøve at købe lidt forskelligt denne gang, så der er altså gjort brug af ølandshvedemel og hvid hvede fra Finax. Denne mel har jeg set bloggere bruge meget på Instagram, så jeg tænkte at jeg ville prøve det selv – og indtil videre har det jeg har lavet kun smagt godt og været pengene værd. Hvis du ikke selv har denne mel, så prøv at erstatte det med hvedemel og grahamsmel.

Min bror og jeg fyldte disse burgerboller med tunsalat og spiste dem med lækkert pålæg til dagen efter – opskriften på tunsalat kommer senere 🙂

Sunde og bløde burgerboller

Mangler du en opskrift på sunde, grove og bløde burgerboller, så finder du en lækker opskrift lige her. 

Ingredienser

 • 38 g gær
 • 3,5 dl lun mælk
 • 1 æg
 • 75 g smør (evt Becel let)
 • 50 g sukker (erstat ellers med 3 spsk honning)
 • 1 tsk salt
 • 450 g hvid hvede
 • 75 g havregryn
 • 125 g ølandshvedemel
 • havregryn, sesam og solsikkekerner til drys

Sådan gør du

 1. Lun mælken og opløs gæren heri. Din mælk må ikke blive for varm, for ellers ødelægger det gæret.

 2. Kom æg, blødt smør, sukker, salt og havregryn i. 

 3. Kom melet i lidt af gangen og rør dejen godt sammen. Hold lidt af melet tilbage hvis der er for meget og tilsæt mere hvis din dej skulle vise sig at være for tør. 

 4. Når din dej er æltet sættes den over og hæver i ca. 30 minutter.

 5. Del dejen i 10-15 stykker alt efter hvor store boller du ønsker og form dem derefter. Sæt dem på bagepladen og tryk dem flade, så du kan få flotte burgerboller.

 6. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter. 

 7. Tænd ovnen og sæt den på 200 grader. 

 8. Pensl bollerne med æg og kom dit yndlingsdrys ovenpå. Når ovnen er varm sættes bollerne ind i ovnen og bages i 9-12 minutter. 

 9. Lad bollerne køle lidt af og spis dem derefter - de smager bedst på selve dagen 🙂 1 thought on “Bløde og sunde burgerboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *