Facebook
Pinterest
Instagram

Broccolipizza med tun og soltørrede tomater

Broccolipizza

Selvom jeg ikke selv blev 100% tilfreds med denne pizza, har jeg alligevel fået lidt efterspørgsler på instagram, om jeg ikke nok ville dele opskriften på denne sunde sag. Den sunde broccolipizza smagte ret dejligt, og er ret god at have med i madpakken og kan spises med god samvittighed. Jeg fyldte denne pizza med pesto og en omgang tun, men du kan sagtens være kreativ med din pizza og bruge de rester som du selv har i købeskabet 🙂

Det eneste der drillede mig en lille smule, var at noget af broccolipizzaen havde det med at sidde fast til bagepapiret selv efter den var helt bagt. Jeg tror, at dette kan undgås ved at tilsætte lidt mere fylde til selve dejen, fx havregryn. Andre har anbefalet, at man vender bunden om efter den har været i ovnen 2/3 del af tiden og derefter bager den færdigt. På den måde skulle den blive dejlig på begge sider, helt uden at sidde fast.

Jeg håber, at dem af jer, der har været nysgerrige på en opskrift føler sig tilfredse og tør kaste sig ud i dette projekt.

Glædelig 3. advent i december

Broccolipizza


Antal 3 personer

Ingredienser

 • 1 broccoli
 • 2 æg
 • 4-5 spsk fiberhusk
 • (valgfrit 30 g havregryn)

Topping

 • et par spsk pesto
 • 1 dåse tun
 • 1 lille rød peberfrugt
 • 3-4 soltørrede tomater
 • 2-3 spsk majs

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 190 grader

 2. Skær broccolien i mindre stykker og kom den i en foodprocessor. Hak den meget fint. 

 3. Når broccolien er hakket, blandes den med æg og fiberhusk. Lad dejen stå i 10-15 minutter, så fiberhusken kan nå at suge al væsken. 

 4. Hvis din pizza stadig føles våd, kan du prøve dig frem med lidt havregryn, men pas på den ikke bliver for tør. (Vælger du at bruge havregryn, ville jeg nok anbefale at køre den i en minihakker/foodprocessor, så den bliver til fint mel.)

 5. Smør dejen ud på en badeplade med bagepapir, ca 0,5 cm i tykkelsen. Sørg for at den er jævnt fordelt, så ingen del af pizzaen brænder på. Bag pizzaen i ovnen i ca. 20-25 minutter. 

  - Da jeg senere skulle spise min pizza, hang noget af den stadig fast på bagepapiret. For at undgå dette, har jeg læst, at flere anbefaler, at man inden de sidste 5-10 minutter tager dejen ud ovnen og forsigtigt vender den om, så ingen af siderne ender med at sidde fast på bagepapiret. Dette trin er dog valgfrit, men så er du på den sikre side 🙂 

 6. Når bunden er bagt færdig, tager du den igen ud af ovnen og smører det fyld på, du nu har lyst til. 

 7. Sæt pizzaen tilbage i ovnen i ca. 5-10 minutter, eller til osten er smeltet, hvis du vælger at bruge ost 🙂 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *