Facebook
Pinterest
Instagram

Dahl – opskrift på Dahl med kartofler og gulerodstzatziki

Opskrift på dahl med kartofler

Hvis jeg skal have mad nok til flere dage, der samtidig er ret nemt og billigt, er det dahl jeg vender tilbage til. Den indiske ret varmer helt indeni, og er god til de kolde vinterdage. Retten ser måske ikke ud af særlig meget, men smager nu ret dejligt, og man kan tilpasse krydderiforholdet, så det passer til ens egne smagsløg. Jeg kan godt lide at tilsætte kokosmælk i til sidst, da det lige giver lidt ekstra cremet smag, men man kan sagtens nøjes uden, hvis det er det man ønsker.

Retten kan både gøres ekstra sund ved at servere den med blomkålsris som jeg har gjort i dette tilfælde, men almindelige ris eller quinoa ville være lige så fint til. En form for dressing eller topping er også altid lækkert til, og i dette tilfælde valgte jeg også en billig løsning, nemlig gulerodstzatziki.

Jeg håber, at I får lyst til at kaste jer ud i retten.

Dahl med kartofler og gulerodstzatziki

Antal 3

Ingredienser

  • 1-2 spsk olivenolie
  • ca. 380 g kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 tsk ingefær
  • 1-2 spsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk karry
  • salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk citronsaft
  • ca. 6 dl vand
  • 2 dl røde linser
  • 1 dåse kokosmælk

Gulerodstzatziki

  • ca. 2 gulerødder
  • 2 dl yogurt eller skyr
  • 2 fede hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Svits dem for sig selv i 5 minutter, og kom dem til siden. 

  2. Varm derefter lidt olie op igen, snit løg og hvidløg fint og svits det hele i ca. 3 minutter, inden de resterende krydderier tilsættes. 

  3. Steg det hele i yderligere to minutter og tilsæt da alle andre ingredienser udover kokosmælk. (Husk at skylle de røde linser inden brug). 

  4. Lad din dahl simre i ca. 40 minutter ved svag varme, men rør rundt og tjek at der er væske nok, så det hele ikke brænder på. 

  5. Tag din dahl af varmen så den ikke koger, og tilsat da kokosmælk og rør forsigtigt rundt, så det ikke skiller. 

  6. Server din dahl med blomkålsris og gulerodstatziki

Gulerodstzatziki

  1. Skræl og riv gulerødderne. Pres hvidløget med en hvidløgspresser. Bland hvidløg og gulerødder med de resterende ingredienser og smag til. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *