Facebook
Pinterest
Instagram

Fladbrød med soltørrede tomater

fladbrød med soltørrede tomater

 

Fladbrød er virkelig en af de ting jeg elsker at spise til en god curry eller bruge som bund til gyros. Det er dog sjældent at jeg giver mig tid til at lave det selv. Egentlig er det dumt, for det tager bestemt ikke lang tid at lave, og mens brødet steger på panden, kan man hakke salat eller lave resten af maden færdig. Jeg har brugt denne opskrift til inspiration, men har selv valgt at tilføje soltørrede tomater. De soltørrede tomater giver fladbrødet en flot farve og en lækker smag.

Mangler du inspiration til hvad du kan spise disse fladbrød med? Så prøv min opskrift på gyros

 

fladbrød med soltørrede tomater

Ingredienser

  • 100 g fuldkorns durummel
  • 400 g hvedemel tipo 00
  • 2 spsk olie (evt den fra de soltørrede tomater)
  • 1/2 dl soltørrede tomater
  • 2-3 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  1. hak de soltørrede tomater, hvis de ikke allerede er hakket. 

  2. ælt alle ingredienserne godt sammen i en rørmaskine. Hvis dejen er for våd, så tilsæt et par spiseskefulde mel mere. 

  3. lad dejen hvile under et visestykke i 15 minutter.

  4. skær dejen i mindre stykker, ca. 10-12.

  5. rul stykkerne ud til de er flade. Brug ekstra mel, så det ikke hænger fast til bord og køkkenrulle.

  6. varm en pande uden fedtstof op.

  7. Steg hvert fladbrød i 2 minutter på hver side. 

  8. læg de færdige brød på en tallerken og dæk dem med et viskestykke. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *