Facebook
Pinterest
Instagram

Græskardeller – lækre vegetardeller med græskar, broccoli og gulerødder

 

græskardeller

Som i måske har lagt mærke til, er jeg blevet rigtig glad for græskar. Denne gang har jeg kastet mig ud i at bruge en rest bagt hokkaido til disse lækre græskardeller. Generelt er jeg vild med vegetardeller, da det er en god måde at få tømt ud i køleskabet på. De grøntsager, der synger på sidste vers kommes i en foodprocessor og bum – så har man lækre græskardeller til madpakken.

Jeg har faktisk ikke altid været vild med græskar, da jeg for nogle år tilbage smagte verdens dårligste græskarsuppe. Et minde der den dag i dag gør, at jeg har det stramt med persille. Men i år har jeg udfordret mig selv og heldigvis for det. Græskar smager jo vildt godt!

I mine græskardeller kom jeg også broccoli og gulerødder i, men har du blomkål eller pastinakrester i køleskabet, kan de fint bruges.

Har du brug for mere inspiration hvad angår græskar, kan du jo altid prøve at læse min opskrift på havregrød med græskarpure. 

Jeg håber, at I vil give disse græskardeller et forsøg.

Græskardeller - opskrift på lækre vegetardeller med græskar

Ingredienser

 • 150 g broccoli
 • 100 g gulerod
 • 150 g bagt græskar
 • 250 g kikærter
 • 2 æg
 • 2 hvidløg
 • 3 spsk havregryn
 • 3-6 spsk majsmel
 • 1 tsk karry
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk cayennepeber
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Kør først grøntsagerne igennem en food processor. 

 2. Tilsæt derefter kikærter og resten af ingredienserne. Prøv dig frem med melet - det skal hænge sammen, men dejen må godt være lidt våd, da de skal bages i ovnen.

 3. Sæt din masse i køleskabet i ca. 30 minutter så den kan sætte sig. Synes du din dej stadig er for våd, så tilsæt da ekstra mel. 

 4. Forvarm ovnen til 200 grader. Form din dej til runde "kødboller". 

 5. Bag dine deller i 20-25 minutter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *