Facebook
Pinterest
Instagram

Havregrød med gulerødder – gulerodskagegrød

gulerodsgrød

Da jeg postede et billede af denne havregrød med gulerødder på min instagram, var der faktisk et par stykker af jer, der spurgte efter en opskrift. Det er åbenbart ikke alle, der er bange for at få lidt grøntsager ind fra morgenstunden af, og når ens morgenmad smager af gulerodskage, er det jo helt acceptabelt.

Grøden kan laves og varieres på mange måder, og selv ændrer jeg den tit, så den passer til mine smagspræferencer. Det er også forskelligt hvor sød grøden skal være – nogle gange laver jeg den meget neutral, fordi jeg ved at jeg kommer til at toppe den med en sød skyr og en masse topping. Andre gange kommer jeg mere honning i, fordi den skal spises som den er.

Hvis man bruger proteinpulver med smag af karamel  eller med vaniljesmag (jeg køber selv herfra – addlink), så behøver man faktisk ikke honningen. Det er faktisk tit at jeg bruger proteinpulver i stedet for honning, da det virkelig giver grøden en kagesmag og jeg bruger mine kalorier på protein i stedet for kulhydrat. Men alt det er smag og behag (og kommer an på hvad køleskabet gemmer på ;))

Jeg håber, at I kan lade jer inspirere af denne opskrift

gulerodsgrød

Havregrød med gulerødder - gulerodskagegrød

Antal 1 person

Ingredienser

 • 1 lille gulerod
 • 1 dl havregryn
 • 2 dl vand eller mælk
 • 2 tsk kanel
 • ½-1 tsk vaniljepulver
 • 1 spsk honning eller agavesirup
 • evt. en knivspids muskatnød, ingefær, kardemomme eller hvad der ellers frister

Valgfrit

 • 1,2 spsk proteinpulver (tilsæt da ½ dl vand ekstra)
 • rosiner

Topping

 • revet gulerod
 • rosiner
 • pekannødder
 • skyr

Sådan gør du

 1. Skræl og riv den lille gulerod. 

 2. Bland alle ingredienser til grøden sammen, men gem evt. lidt revet gulerod som topping. Kog din grød engang imellem, og til sidst mere hyppigt, når den begynder at tykne. 

 3. Hæld den kogte havregrød over i en skål, og top den med nødder, rosiner eller hvad du nu har lyst til. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *