Facebook
Pinterest
Instagram

Nem pære og æblekompot – helt uden sukker

nem pære og æblekompot

Jeg elsker virkelig æblemos og æblekompot. Der er et eller andet ved smagen af kogte æbler. Det er som om de bliver sødere og mere delikate i smagen, og så minder smagen mig bare utrolig meget om æblekage. Især om efteråret er det faktisk en af de frugter jeg spiser mest af, fordi den sammen med kanel smager af efterår og hygge.

Nu hvor det er blevet virkelig almindeligt at lave ting uden sukker, laver jeg faktisk æblekompot ret tit, især her om efteråret. Jeg har set mange komme med deres bud på en god æblekompot, men for at tilføje et lille efterårstwist til min favorit, har jeg skiftet halvdelen af æblerne ud med pærer, hvilket smager mindst lige så godt!

Denne portion er en lille en, hvilket egentlig passer mig helt fint, da jeg bor selv. Er man 2 eller vil man lave til en hel famile, kan man sagtens gange opskriften op, så man har til flere personer, eller flere dage. Personligt har jeg svært ved at holde mig fra æblekompotten, når den først er lavet, så måske jeg selv skulle til at lave større portioner.

Jeg spiser tit min kompot ovenpå havregrød, sammen med skyr eller bruger det i sundere søde sager – og hvis du ikke er så vild med kompot, kan du altid koge frugterne lidt længere og derefter blende dem til mos.

Nem pære- og æblekompot - helt uden sukker

Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 2 pærer
  • 0,8 dl vand
  • 1 spsk honning eller agavesirup
  • 1-2 tsk kanel
  • ½-1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

  1. Skræl frugterne og skær dem i mindre tern. 

  2. Kom alle ingredienser i en lille gryde og lad det koge i 5-10 minutter, til du får en konsistens du er tilfreds med. 

  3. Når kompotten er færdig, køles den lidt ned, inden den kommes på glas og opbevares i køleskabet. 

  4. Kan nydes både varm og kold

nem pære og æblekompotSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *