Facebook
Pinterest
Instagram

Nemme kartoffelfrikadeller med cannellinibønner

Kartoffelfrikadeller

Historien bag disse vegetarfrikadeller er lidt sjov, da den faktisk opstod ved et uheld. Det er ikke altid, at de opskrifter man kaster sig ud i bliver en succes nemlig. Det var faktisk mit udgangspunkt, da jeg skulle i gang med at lave kartoffelfrikadeller for første gang. Jeg troede, at jeg som altid kunne finde lidt inspiration og så freestyle, som jeg nu havde lyst til… men den gik ikke helt denne gang. Sagen var nemlig den, at jeg kun skulle bruge kartofler og ingen bønner… men så kom jeg til at tilsætte et helt æg, hvilket gjorde min masse for våd.

Og der stod jeg, med et næsten tomt køleskab og havde lyst til at give op. Jeg endte dog med at tilsætte bønner, mere havregryn, et par gode spiseskefulde fiberhusk og mit nyeste fund i netto – oreganopaste fra Santa Maria. Efter lidt tid i køleskabet tog jeg min frikadellemasse ud, og den lignede overraskende nok noget jeg faktisk kunne forme som frikadeller – resultatet af dette eksperiment blev for vildt!

Kartoffelfrikadellerne fik en så fin farve – ja, de lignede faktisk næsten kyllingefrikadeller! Det vigtigste var dog smagen, som var helt som den skulle være. Blandingen af kartofler, friske krydderier og feta sad bare lige i skabet. At jeg så blev nødt til at tilsætte bønner, havregryn og fiberhusk for at få det til at hænge bedre sammen gør nu ikke så meget. Min pointe er bare, at hvis dine frikadeller ikke virker vellykkede i første forsøg, så bliv ved med at eksperimentere – måske du ender ud med en genial opskrift?

Jeg håber, at I får lyst til at prøve at kaste jer ud i projekt kartoffelfrikadeller.

God dag 🙂

Kartoffelfrikadeller med oregano og cannellinibønner

Antal 15 stk

Ingredienser

 • 360 g kogte kartofler
 • 1 dåse cannellini bønner
 • 1 æg
 • 1-1,5 dl havregryn
 • 3 spsk fiberhusk
 • 1-2 spsk oreganopaste (Santa Maria) (erstat evt. med tørret eller frisk oregano)
 • 2-3 friske salvieblade (kan undlades)
 • 1 tsk cayannepeber
 • salt og peber
 • 100 g feta

Sådan gør du

 1. Kom kartofler, æg og bønner i en foodprocessor og bland massen sammen. 

 2. Tilsæt derefter fiberhusk, havregryn og krydderier. Hvis du vil have havregrynene finere, kan du evt. blende dem til fint mel først. 

 3. Mos 2/3 af fetaternene, men lad resten forblive hele, så du får lidt bid i dine deller. 

 4. Bland alle ingredienserne sammen til en fars.

 5. Sæt massen i køleskabet i 35-50 minutter, så havregryn og fiberhusk kan suge væske til sig. Hvis din masse stadig er for våd, så tilsæt mere havregryn. Hvis din masse er for tør, så tilsæt lidt vand. 

 6. Form massen til frikadeller og steg dem et par minutter på hver side. 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *