Facebook
Pinterest
Instagram

Nemme pirogger med brieost og restefyld

Pirogger med brieost

 

Dagens opskrift er en af mine all-time madpakke favoritter, nemlig pirogger. Jeg føler, at vi for tit laver pizzasnegle og pølsehorn, men pirogger er i min optik endnu en lækker ret man kan bruge som madpakke. Det bliver hurtigt så kedeligt med rugbrød, og som studerende er det altid vildt lækkert, når man laver en portion som denne til aftensmaden, og der så er rester tilovers. Skal man ikke bruge piroggerne her og nu, kan de også sagtens fryses og det er guld værd når man har travlt og har brug for en hurtig madpakke. Det gode ved pirogger er desuden, at de altid smager dejligt, og at man kan bruge lige præcis det fyld, som man har lyst til!

Efter en tapasaften med nogle af mine søde veninder, havde jeg en rest brieost og kødpølse tilbage, som jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle stille op med. Da brieost smager sygt lækkert når det smelter, fik jeg lyst til at bruge det i mine pirogger. Det smarte ved pirogger er nemlig, at man kan undgå en masse madspild. Man kan fylde dem med en rest kødsovs, kylling, grøntsagsfyld, eller lige præcis det man nu måtte have i køleskabet. Eftersom jeg selv brugte rester, kan man sagtens skifte brie ud med revet mozzerella og revet kødpølse med skinke i strimler – det ville jeg nok selv have gjort. Uanset hvad du vælger at fylde dine pirogger med, er denne gærdej ret nem at gå til.

Jeg håber, at I kan bruge opskriften 🙂

 

Pirogger med brieost

Nemme pirogger med brieost og restefyld

Antal 8 stk

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 1 dl mælk (jeg brugte skummet)
 • 1 dl vand
 • 130 g hvedemel
 • 70 g rugmel
 • 30 g olie
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk honning

Fyld

 • 3-4 spsk flødeost
 • ca 1/2 dl ketchup
 • 80 g kødpølse (normalt ville jeg prøve skinke i strimler)
 • 90 g brieost (normalt bruger jeg revet ost)
 • oregano
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Lun mælk og vand op til ca. 37 grader og rør derefter gæren ud heri. Tilsæt derefter honning og olie.

 2. Bland melet i en skål for sig selv med lidt salt og hæld derefter melet i lidt af gangen i den anden skål. 

 3. Rør dejen i en røremaskine i ca. 10 minutter og sæt den derefter til at hæve i ca. 40 minutter. 

 4. Bland i mellemtiden alle ingredienserne sammen til dit fyld. 

 5. Når dejen har hævet, ruller du den ud med en kagerulle. Brug et glas eller en lille skål, alt efter hvilken størrelse du ønsker dine pirogger skal have og skær dejen ud i cirkler. 

 6. Fyld hver cirkel med 1-2 spiskeskefulde fyld, og luk derefter dine pirogger til halvcirkler og luk kanterne med en gaffel. 

 7. Lad alle dine pirogger efterhæve 30 minutter. 

 8. Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og bag i ovnen i 12-16 minutter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *