Facebook
Pinterest
Instagram

Opskrift på cookies med M&Ms og peanuts – verdens bedste

Opskrift på cookies med M&Ms

Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke er den store cookiebager, men når en af mine gode venner, som jeg ikke har set i lang tid beder om cookies, så laver jeg skam cookies… Eller okay, han bad om noget med M&Ms i, og jeg tænkte straks på cookies med chokoladeknapper! Da jeg desværre ikke havde den store erfaring med cookies, måtte jeg teste opskriften et par gange for at få den godkendt af venner og familie… opskriften blev bagt et par gange og alle gange oplevede jeg stor begejstring. Faktisk mere end jeg havde forventet. Derfor får i opskriften på en omgang lækre småkager med M&Ms og peanuts. Blandingen mellem den søde chokolade og de sprøde og salte peanuts er helt genial, og hvis du, modsat mig, ofte spiser cookies er jeg sikker på at du vil sætte pris på denne kombination.

Praktisk info:

Disse cookies bliver sprøde udenpå, men har en chewy midte – hvis du altså bager dem efter den anbefalede tid på 9 minutter! Hvis du gerne vil have, at de bliver lidt sprødere, giver du dem 2 minutter ekstra i ovnen, men så får de til gengæld en lidt brunere farve. Ja, så stor en rolle spiller både minut og ovnvarme for cookies.

Opskrift på cookies med M&Ms

OPSKRIFT PÅ COOKIES MED M&MS OG PEANUTS

Inspireret herfra 

Antal 15 stk

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 110 g brun farin
  • 110 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl mel
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk maizena
  • 1 nip salt
  • 1 dl M&Ms eller almindelige chokoladeknapper
  • 1 dl peanuts

Sådan gør du

  1. Pisk smør, brun farin og sukker indtil det er luftigt i ca. 2 minutter. Start ud med at piske ved lav hastighed, indtil det hele er godt blandet sammen. Derefter skruer du op for hastigheden. 

  2. Tilsæt æg og vaniljesukker og bland det hele kort sammen. Skrab dejen ned fra siderne med en dejskraber for at få det hele med. 

  3. I en anden skål blandes mel, havregryn, bagepulver, natron, maizena og salt. 

  4. Bland alle ingredienserne kort sammen, til det hele er blandet godt. Derefter tilsætter du chokoladeknapper og peanuts. 

  5. Tril din cookiedej til kugler (ca. 2-3 gode spiseskefulde) og sæt kuglerne i køleskabet i et par timer. Så får du mere faste cookies. Størrelsen på kuglerne kommer til at bestemme hvor store dine cookies bliver, så prøv dig frem med hvad der fungerer bedst for dig. (Du kan prøve at bage dem med det samme, men så kan det ske, at dejen flyder lidt ud.)

  6. Når du er klar til at bage dine cookies, varmer du ovnen op til 190 grader. 

  7. Kom dine kugler på bagepladen med godt mellemrum og giv dem 9 minutter i ovnen, evt 11, hvis du vil have mere sprøde cookies. 

  8. Lad dem køle en smule ned inden du spiser dem 😉 

Opskrift på cookies med M&Ms



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *