Facebook
Pinterest
Instagram

Romkugler med chokolade – nemme luksusromkugler

Romkugler

Romkugler

Hvis der er to kager jeg virkelig er kendt for, så må det være gulerodskager og romkugler. Dette indlæg kommer som titlen afslører, til at handle om romkugler. Jeg elsker virkelig romkugler, og da jeg var yngre, var det faktisk en af mine yndlings ‘kager’. Da min mor så fortalte mig, at romkugler faktisk bare laves af kagerester, blev jeg dengang virkelig skuffet. Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at en så velsmagende lille romkugle, var lavet af rester.

I dag sætter jeg virkelig pris på romkugler. Når jeg bager, og mine kager bliver for tørre eller mine kageprojekter ikke altid går godt, gør jeg nemlig det, at jeg fryser mine kagerester og gemmer dem til en anden god gang. Jeg er meget imod madspild, og derfor er det jo genialt når man kan genbruge kagerester og lave romkugler i stedet. Jeg tager dem altid med ud på uni, til festudvalgsmøder eller giver dem til min mor, så hun kan tage dem med på arbejdet til hendes kollegaer. På den måde slår man to fluer på et smæk ved at undgå madspild og skabe glæde rundt omkring en.

Jeg synes, at de bedste romkugler er dem med smeltet chokolade i. Det giver dem en dejlig intens smag, som enhver chokoladeelsker vil sætte pris på, men har man ikke chokolade derhjemme, kan man sagtens improvisere. En smagsvariant jeg stadig mangler at smage, er de romkugler med marcipan i. Er det mon noget i har prøvet?

Skriv endelig en kommentar og lad mig vide, hvilke varianter der er jeres yndlings.

God bagelyst!

 

Romkugler

Verdens bedste romkugler med chokolade

Ingredienser

 • 4-500 g kagerester
 • 100 g chokolade (kan undlades eller erstattes - se note)
 • 1-2 spsk kakao
 • 3-6 spsk marmalade (brug din yndlings)
 • 2 spsk romessens
 • 2 tsk vaniljesukker
 • kokosmel eller krymmel

Valgfrie smagsnuancer

 • 2 tsk kanel (for et julet tvist)
 • revet citron eller appelsinskal
 • hakkede nødder

Sådan gør du

 1. Hak chokoladen fint, og smelt den i mirkoovnen eller en lille gryde ved svag varme. 

 2. Kom dine kagerester eller købekage i en foodprocessor og kør det til fine krummer. 

 3. Bland alle ingredienserne og smag til. Hvis din dej er for tør, så tilsæt da mere marmelade. (De bedste romkugler bliver ofte skabt, når man selv leger lidt rundt med ingredienserne. Tilføj evt. nogle af de valgfrie ingredienser, for et lille twist.)

 4. Sæt romkuglemassen i køleskabet i mindst 10 minutter - så bliver den nemmere at forme. 

 5. Lav kugler af din romkuglemasse og rul dem rundt i kokosmel eller krymmel. 

Opskriftsnoter

Romkugler kan i min optik laves med lige præcis de ingredienser man har liggende i køkkenskabet. For mig handler romkugler om at transformere kedelige kagerester til velsmagende godbidder.

Har du ikke chokolade derhjemme, kan du prøve at tilføje mere marmalade eller bruge en våd væske som kakao eller fløde.

Prøv dig frem og find ud af hvilket forhold mellem kage-chokolade-marmelade du kan lide. God bagelyst 🙂 

RomkuglerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *