Facebook
Pinterest
Instagram

Stop madspil – Vegansk grøntsagslasagne med rest af græskarsuppe

græskarlasagne

Hvis I så mit tidligere indlæg, så I at jeg postede en opskrift på en kæmpe omgang vegansk græskarsuppe med kokos. Linket til den opskrift kan i finde her“Problemet” med mig er dog bare, at jeg kan være rigtig dårlig til at spise suppe flere dage i streg, og selvom jeg godt kan lide græskar, er jeg ikke vild med mere end 1-2 portioner af en græskarsuppe. Derefter bliver det bare for cremet og lidt for sødt til mig.

Jeg havde dog stadig lidt over en liter tilbage af suppen, og da suppen i sig selv var ret cremet og tyk, fik jeg den idé, at jeg måske kunne bruge det som base til en vegansk bolognese. Jeg fandt en dåse hakkede tomater frem, en lille dåse tomatpure, kogte nogle linser, tilføjede flere krydderier og bum, så stod jeg faktisk med en bolognese, jeg følte, at jeg kunne bruge til en anden opskrift!

Vegansk lasagne…

græskarlasagne

Bolognesen jeg endte med kan man sagtens spise som den er med en omgang pasta eller spagetti. Jeg havde nu sådan en lyst til lasagne, og da bolognesen var vegansk, tænkte jeg at jeg lige så godt kunne lave en vegansk lasagne. Som sagt lavede jeg opskriften lidt på slump, da jeg brugte rester og prøvede mig frem. Personligt synes jeg at lasagnen blev dejlig cremet, men jeg næste gang ville jeg nok tilføje en ekstra dåse hakkede tomater, da pladerne trods alt endte med at suge mere væske end forventet. Men det kommer igen an på hvor tyk og cremet din suppe er og hvordan du foretrækker din lasagne. Da dette var en restelasagne, kom jeg hverken ost eller bechamelsovs ovenpå, men har du ingredienserne, tiden og overskuddet til at lave det, synes jeg helt sikkert du skal – det bliver lasagnen kun bedre af!

Meningen med dette indlæg er egentlig ikke som sådan at give jer en præcis opskrift, men mere at inspirere jer til at bruge jeres rester og transformere dem til noget nyt. Madspild er virkelig noget man burde gøre sit bedste for at undgå, og dette er mit lille bud på hvordan man kan gøre det.

Jeg håber, at I kunne lade jer inspirere af dette indlæg.

Vegansk lasagne af en rest græskarsuppe

Ingredienser

 • 2 dl Delikatesselinser*
 • 2 dl Belugalinser*
 • ca. 1 liter græskarsuppe
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 70 g tomatpure
 • 3 tsk basilikum
 • 3 tsk oregano

Sådan gør du

 1. Skyl og kog delikatesse og belugalinser i 9 dl vand i 20-25 minutter (eller hvad der står på bagsiden af den pose du har købt). Linserne kan godt erstattes af andre linser, men jeg kan godt lide netop disse linser, da der er mere bid i dem. Bruger du andre linser, skal du være opmærksom på at kogetiden kan varriere. 

 2. Bland derefter din rest græskarsuppe med resten af ingredienserne og smag til. Hvis du føler, at din bolognese er for tyk, så tilsæt mere vand eller evt. en dåse hakkede tomater mere

 3. Nu skal du samle din lasagne - jeg brugte alt 9 lasagneplader. Start med 3 lasagneplader i bunden, og kom sovs over. Derefter endnu et lag lasagneplader og så sovs. Og så tilføjer du de sidste 3 lasagneplader, samt lidt sovs på toppen. (Jeg har i denne omgang valgt at undlade en bechamelsovs, men om du selv vælger at tilføje en står dig frit for :))

 4. Forvarm ovnen til 200 grader. Bag lasagnen i ca. 30-40 minutter. 

 5. Lad den køle lidt af, inden den serveres, evt. med en frisk salat til. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *