Facebook
Pinterest
Instagram

Sunde og kalorielette græskarpandekager

sunde græskarpandekager

Hvor er jeg dog glad for, at jeg har udfordret mig selv denne måned og eksperimenteret så meget med græskar – for denne gang blev det nemlig til græskarpandekager. Græskar er i mine øjne en virkelig fantastisk grøntsag, som både passer ind i det søde og det salte køkken. Græskarpure er i hvert fald blevet en fast del af mit basislager, da jeg både kan bruge det til sovser, grød, brød og nu græskarpandekager!

Disse græskarpandekager er så nemme at lave og samtidig består de af virkelig få ingredienser, som de fleste allerede har stående i køkkenet. Det bedste ved det hele er dog, at de smager så godt, og med få krydderier kan man virkelig få dem til at smage af meget! Samtidig indeholder de hverken mel eller laktoseprodukter, men jeg valgte dog at toppe dem med skyr – dette kan du sagtens undlade.

Eftersom mine græskarpandekager kun består af mos, æg og fiberhusk (samt proteinpulver, hvis man vælger at tilsætte det), er de ret kaloriefattige i forhold til så mange opskrifter derude. Derfor kan du sagtens bruge opskriften i et vægttabsforløb eller bare en rigtig sund morgenmad.

sunde græskarpandekager

Sunde og kalorielette græskarpandekager

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl græskarmos
  • 4 æg
  • 2 spsk fiberhusk
  • 1,5 spsk proteinpulver (eller 1-2 spsk fiberhusk mere)
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 spsk honning (i tilfælde af at du ikke bruger proteinpulver, tilsæt da honning for lidt sødme)

Sådan gør du

  1. Lav din græskarmos - fremgangsmetoden findes her 

  2. Rør græskarmos og æggene sammen. Tilsæt krydderier, bagepulver, fiberhusk og proteinpulver. Lad blandingen stå i 10-15 minutter så fibrene kan nå at suge væsken til sig. 

  3. Varm en pande op og kom lidt kokosolie på, eller drop olien helt hvis du har en god slip-let pande. 

  4. Kom en stor spiskeske på panden og form den til en rund pandekage. Steg den i et par minutter, til pandekagerne begynder at få små bobler. Vend pandekagerne og giv dem et kort minut på den anden side. 

  5. Nyd dine pandekager med skyr, sukkerfri karamel eller hvad end du nu har lyst til. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *