Facebook
Pinterest
Instagram

Sunde rocky road med abrikoser og saltede mandler

sunde rocky roads med abrikoser og mandler

Dagens ‘opskrift’ er en af de nemmere og lækre af slagsen, nemlig sunde rocky road. Det er selvfølgelig forskelligt hvordan vi definerer sundhed, og hvad der er sundt. Disse rocky road er sundere ment på den måde, at de ikke er fyldt med alt for meget sukker. Skumfiduser og karameller er skiftet ud med sundere råvarer, som fx abrikoser, mandler og poppede quinoa, der er meget bedre for kroppen. I stedet for mælkechokolade, har jeg også valgt en god chokolade på 70%, der passer perfekt med de søde abrikoser og knasende mandler. Vil man helt undgå sukker, kan man sagtens vælge sukkerfri chokolade, og forkæle sig selv med lækre og sundere rocky road.

Opskriften er sket ikke svær at lave, og jeg laver den gerne tit når jeg ved, at jeg får gæster, eller især i juletiden hvor den fungerer godt som lækker konfekt. Ellers kan opskriften bruges, når man skal tømme skufferne for tørrede frugter og nødder.

Dette er kun en vejledende opskrift, så prøv endelig at lege med variationerne af de forskellige ting, så du får netop den rocky rock du kan lide. Kan du bedre lide rosiner end abrikoser tilføjer du det, og kan du ikke finde poppede quinoa, så knuser du riskiks og kommer i.

Jeg håber, at opskriften kan inspirere jer.

sunde rocky roads med abrikoser og mandler

Sunde rocky road med abrikoser og mandler

Ingredienser

  • ca 150 g mørk chokolade (gerne 70% eller sukkerfri)
  • ca. 6-8 tørrede abrikoser
  • ca. 1 dl saltede mandler, evt hjemmelavede
  • ca 1 dl poppede quinoa (erstat evt med knuste riskiks)
  • evt frysetørrede hindbær/jordbær

Sådan gør du

  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Skær imellemtiden abrikoser ud i mindre stykker, og evt mandlerne. (jeg synes dog det er mest lækkert med større stykker mandler). 

  2. Bland alle ingredienserne sammen og hæld massen over i en lille form, som du bar beklædt med bagepapir. Drys til sidst med frysetørrerede hindbær. 

  3. Kom det hele i køleskabet i et par timer, til chokoladen er størknet. Når det hele er størknet, kan du tage det ud af brødformen og skære det ud i mindre stykker - du bestemmer helt selv størrelsen 😉

  4. Velbekomme. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sunde rocky road med abrikoser og saltede mandler
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *