Facebook
Pinterest
Instagram

vegansk hokkaidosuppe med kartofler og kokosmælk

vegansk græskarsuppe med kokosmælk

Dejlig og varm græskarsuppe…

Jeg har et lidt mærkeligt forhold til supper. Nogle supper er slet ikke mig, mens andre supper som kartoffel-porre suppen eller en god tomatsuppe kan varme mig helt indeni. Græskarsuppen har jeg altid haft et ambivalent forhold til. Min mor lavede på et tidspunkt en græskarsuppe til mig, fyldt med persille og lad os bare sige, at jeg den dag i dag ikke spiser persille…

Mit køleskab skulle dog tømmes inden min tur til Hamborg, og et lille græskar stod og ventede på at det kunne blive brugt. Hvis man har fulgt med på bloggen, har man måske lagt mærke til, hvordan mit forhold til græskar har udviklet sig, og jeg er virkelig gået hen og blevet glad for den grøntsag. Faktisk er jeg lykkelig over, at den stadig er til at købe i februar måned.

Græskarsupper som sådan hører uden tvivl mest til vintermånederne, men februar er nu stadig nådesløs kold, og har man brug for varme og trænger til græskarsuppe, kunne denne opskrift være et bud.

Suppen er super nem at lave og kræver ikke den store tilberedning. Den bliver dejligt cremet, og erstatter man fløden med kokosmælken, går den hen og bliver vegansk. Cremede supper kan dog hurtigt blive for meget, så derfor toppede jeg min suppe med ekstra kokosmælk, sprøde karryristede kerner og en vegansk løsning på bacon, nemlig kokosbacon.

Alt i alt er jeg godt tilfreds med mit første forsøg på græskarsuppen.

Hvis du mangler inspiration til hvad du ellers kan bruge græskar til, kan du prøve at tjekke opskriften ud på mine vegetariske græskardeller, sundere græskarmuffins eller sunde græskarpandekager.

 

vegansk græskarsuppe med kokosmælk

vegansk græskarsuppe med kokosmælk

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 hvidløg
  • 1-2 spsk olie
  • 1 øko hokkaidogræskar
  • 2 bagekartofler (ca. 500 g)
  • 8-10 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk æblecidereddike
  • ½-1 tsk cayennepeber
  • salt og peber
  • 1 dåse kokosmælk

Karryristede kerner

  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 2 tsk kokosolie
  • 1-2 tsk karry
  • salt

Kokosbacon

  • kokoschips efter lyst
  • salt
  • evt. andre krydderier som soya eller cayennepeber

Sådan gør du

  1. Skær græskar i mindre stykker og sæt det til siden. (Jeg fjernede ikke skrællet, da det jeg brugte et økologisk græskar, men om du gør det, står dig frit for.)

  2. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Hæld lidt olie op i en gryde og varmt det langsomt op. Hak løgene i mindre stykker (eller brug en hvidløgspresset) og steg det i olien i et par minutter. Tilsæt derefter kartofler og græskartern.

  3. Efter 2 minutter tilsættes alle ingredienser udover kokosmælk. Brug sådan en mængde af vand at det knap og nap dækker for grøntsagerne. (Mængden af vand kommer til at afgøre hvor flydende/cremet din suppe bliver.) Kom låg over og kog det ved medium varme i ca. 30 minutter. 

  4. Når alle grøntsager er møre blendes suppen med en stavblender. Synes du din suppe er for cremet/fast, tilsætter du mere vand. Derefter tages suppen af varmen og meget forsigtigt blandes kokosmælk i, så det ikke skiller. (gem evt en 1/4 dl til topping). Varm evt. suppen op igen i 5 minutter og server ellers straks, evt. med karryristede kerner og kokosbacon 

Karryristede kerner

  1. På en varm pande hældes græskarkerner og solsikkekerner op. Når kernerne er begyndt at blive lidt varme, hældes kokosolien og krydderierne op i panden og der steges videre i et par minutter. 

  2. Tag kernerne af panden og lad dem køle af inden brug. 

Kokosbacon

  1. Steg kokoschips på en pande, evt. med krydderier, til de begynder at tage farve. 

vegansk græskarsuppe med kokosmælk



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *